2016 ATP World Tour Finals: 5 wedstrijden om naar uit te kijken

#2. Novak Djokovic vs Milos Raonic

MADRID, SPANJE - MEI 06: Novak Djokovic van Servië schudt de hand naar het net na zijn rechtstreekse overwinning tegen Milos Raonic uit Canada in hun kwartfinalerondewedstrijd tijdens dag zeven van het Mutua Madrid Open-tennistoernooi in de Caja Magica op 06 mei, 2016 in Madrid, Spanje. (Foto door Clive Brunskill/Getty Images)

De wedstrijd van Djokovic tegen Raonic zou wel eens de winnaar van de Ivan Lendl-groep kunnen beslissen

tenniselleboog slapen

Nadat hij 2015 met een hoogtepunt had afgesloten, begon Djokovic 2016 met een knal door zijn zesde Australian Open-titel te winnen, waarmee hij op hetzelfde niveau stond als de Australische legende Roy Emerson voor het meeste aantal gewonnen Australian Open-titels. Hij volgde dit met een schokkende exit in de kwartfinale op de Dubai Tennis Championships voordat hij terugkaatste met twee opeenvolgende Masters-titels in Indian Wells en Miami. Na een schokkende nederlaag in de tweede ronde op de Monte-Carlo Masters tegen de Tsjechische Jiri Vesely, won Nole de Madrid Masters en bereikte de finale van de Italian Open. Hij voltooide uiteindelijk een carrière-slam door zijn eerste Franse Open-titel te winnen en velen hielden de mogelijkheid in gedachten dat Djokovic een kalender-slam zou voltooien. Zijn hoop op een kalenderslam werd echter verpletterd op Wimbledon toen hij in de derde ronde uit het toernooi werd geslagen.

Hij herstelde zich door de Rogers Cup te winnen, maar werd in de eerste ronde van de Olympische Spelen in Rio overstuur door de uiteindelijke zilveren medaillewinnaar Juan Martin Del Potro, die hem voor de tweede opeenvolgende keer versloeg op de Olympische Spelen, nadat hij hem eerder had verslagen in de bronzen medaille play-off van de Londense Olympische Spelen.

Hij bereikte de finale van de US Open voordat hij verloor van Stan Wawrinka. Hij bereikte de halve finales van de Shanghai Masters en de kwartfinales van de Paris Masters, waar hij werd vernederd door respectievelijk Roberto Bautista-Agut en Marin Cilic. Zijn verlies in het latere toernooi leidde ertoe dat hij de eerste plaats op de ATP-ranglijst verloor.

Milos Raonic sloot 2015 slecht af door blessures. Hij begon 2016 echter briljant door de Brisbane International te winnen en Roger Federer in de finale te verslaan. Hij volgde dit met zijn eerste halve finale van de Australian Open, waar hij de kampioen van 2014 en de vierde reekshoofd Stan Wawrinka in de vierde ronde van streek maakte. Hij liep een adductorenblessure op tijdens zijn halve finale tegen Andy Murray, wat niet alleen leidde tot zijn daaropvolgende nederlaag, maar hem ook meer dan een maand aan de kant hield.

Hij kwam weer in actie bij de Indian Wells Masters en bereikte de finale waar hij werd geklopt door Novak Djokovic. Hij zette zijn goede vorm voort door de kwartfinales van de volgende drie Masters-toernooien in Miami, Monte-Carlo en Madrid te bereiken. Na een teleurstellend optreden op de Italian Open werd Raonic in de vierde ronde van de French Open opgeschrikt door de ongeplaatste Spanjaard Albert Ramos-Vinolas.

Raonic had een goede grasbaan waar hij de finale van de Queen's Club Championships bereikte voordat hij zijn eerste grand slam-finale op Wimbledon bereikte, nadat hij Roger Federer in de halve finale had verslagen. In beide gevallen werd Raonic verslagen door Andy Murray.

tennisbal autoslot

Hij begon de US Open-serie door de kwartfinales van de Rogers Cup en de Cincinnati Masters te bereiken voordat hij in de tweede ronde uit de US Open werd geslagen. Hij bereikte de halve finale van de China Open, maar trok zich terug vanwege een enkelblessure. Tijdens de Masters van Parijs liep hij een quadriceps op in zijn kwartfinale tegen Jo-Wilfried Tsonga, waardoor hij zijn halve finale tegen Andy Murray moest terugtrekken. Raonic en Djokovic hebben elkaar zeven keer ontmoet en Djokovic won ze allemaal. Hun face-off tijdens de World Tour Finals zal de derde keer zijn dat Djokovic en Raonic elkaar dit jaar ontmoeten en dit zou wel eens de wedstrijd kunnen zijn die beslist wie de Ivan Lendl-groep zal winnen.

Voorspelling - Djokovic wint in straight sets

Populaire Onderwerpen

Wereld No.50 Lleyton Hewitt spreekt voor de Brisbane International.

'Belichick and Saban: The Art of Coaching' gaat dinsdagavond in première. Hier leest u hoe u de HBO-documentaire online kunt bekijken als u geen kabel heeft.

Hoe u een zenuw in uw elleboog losmaakt. Beknelde zenuwen, hoewel vaak voorkomend, zijn lastig! Een beknelde of beknelde zenuw in uw elleboog, of 'cubitaal tunnelsyndroom', kan ongemakkelijk zijn en gevoelloosheid en tintelingen in uw hand veroorzaken. Dit komt omdat je ...

De 2020 iHeartRadio Jingle Ball gaat maandagavond van start op The CW. Als je geen kabel hebt, kun je als volgt gratis een livestream van de show online bekijken.

Hier leest u hoe u de RuPaul's Drag Race Untucked livestream online zonder kabel kunt bekijken. Het gaat in première op vrijdag 28 februari op VH1.