Nitto ATP-finale 2017, samenvatting van dag 3

Barclays ATP World Tour Finals - dag drie

Roger Federer bereikte de halve finale van de ATP Finals voor een record 14e keer

Roger Federer versloeg Alexander Zverev met 7-6 (8/6) 5-7 6-1 in de O2 Arena, Londen, op maandag om de laatste vier van de Nitto ATP Finals 2017 te bereiken.

De nummer 2 van de wereld zal voor een record 14e keer verschijnen in de halve finales van het seizoenseindetoernooi.

De spelers begonnen de wedstrijd met een 2-2 head-to-head record. Federer had Zverev eerder dit jaar in de Halle Open-finale verslagen en de 20-jarige Duitser had zijn verlies gewroken in Canada om zijn tweede Masters-titel van het jaar te behalen.

De eerste set ging gelijk op en eindigde uiteindelijk in een tiebreak. Zverev genoot een 4-0 voorsprong voordat Federer terugkaatste en er 5-4 van maakte. Bij 6-6 beging de Duitser twee back-to-back gedwongen fouten, waarmee hij de nummer 2 van de wereld de eerste set bezorgde.

Federer brak Zverev in de eerste game van de tweede set alleen voor de Duitser om stormend terug te komen. De 20-jarige had drie breakpoints bij 6-5 en Federer kon er slechts twee redden voordat Zverev een forehand ontketende om de tweede set te claimen.

In de beslissende set bleek de Duitser geen partij te zijn voor de Zwitserse maestro en ging met 6-1 ten onder.

materiaal van racketballballen

In het andere herenenkelspel versloeg Jack Sock maandag Marin Cilic met 5-7 6-2 7-6 (7/4) in de Boris Becker-groep om in de strijd te blijven met het bereiken van de laatste vier.

Sock en Cilic vochten het uit in een botsing van twee uur en 27 minuten, en het was de 25-jarige Amerikaan die aan het eind zijn hoop levend hield.

Sock, die zich kwalificeerde voor de World Tour Finals na het winnen van de Paris Masters-titel eerder deze maand, stond 3-0 achter in de laatste set, maar kwam weer op niveau voordat de wedstrijd tot een tie-break werd uitgebreid. Sock stond 4-2 achter maar claimde vijf opeenvolgende punten om Cilic uit het toernooi te slaan.

Ondertussen, in de eerste herendubbelwedstrijd op maandag, schoof het Australisch-Finse duo John Peers en Henri Kontinen langs het duo Jean-Julien Rojer en Horia Tecau om hun eerste wedstrijd van het toernooi te winnen.

Peers en Kontinen, die het toernooi vorig jaar wonnen, versloegen de kampioenen van 2015 met 7-6 (7/3) 7-6 (8/6) in een bloedstollende clash.

In de tiebreak van de eerste set deden Peers en Kontinen het ongelooflijk goed om een ​​gezonde 5-1 voorsprong op te bouwen en uiteindelijk de set te claimen.

Tecau en Rojer spaarden vier matchpunten om de titelverdediger in de 9e game van de tweede set te breken en de stand op 5-4 te brengen.

De uitkomst van de set moest worden beslist in een tie-break en het Australisch-Finse duo leidde met 6-3 voordat hun tegenstanders nog drie matchpunten konden redden om in het spel te blijven. Het was echter Peers die zijn hoofd koel hield toen hij een winnaar met 7-6 afvuurde om de gelijkspel veilig te stellen.

In de tweede herendubbelwedstrijd versloeg het duo Ryan Harrison en Michael Venus Pierre-Hugues Herbert en Nicolas Mahut met 6-7 (7/4) 6-4 10-5 om een ​​plaats te verdienen in de knock-outfase van de Nitto ATP Finals .

Met twee opeenvolgende overwinningen heeft het Kiwi-Amerikaanse duo zich al gekwalificeerd voor de halve finales met nog één wedstrijd te spelen.

Harrison en Venus werden al vroeg in de eerste set gebroken, maar het nummer 18-duo van de wereld wist de set in een tiebreak te brengen, die ze met 7-4 verloren.

zeg ja tegen de jurk volledige afleveringen gratis

De wedstrijd werd in een supertie-break gesleept nadat Harrison en Venus de tweede set met 6-4 wonnen.

Het was het Kiwi-Amerikaanse duo dat als beste uit de bus kwam in de supertiebreak om Herbert en Mahut te verslaan.