Mutua Madrid Open: Stephens haalt Azarenka in in drie sets

Sloane Stephens

Victoria Azarenka kon maandag tijdens de Mutua Madrid Open niet consistent blijven tegen een taaie tegenstander. De Wit-Russische die een aantal zeer goede momenten in de wedstrijd had, worstelde om Sloane Stephens bij te houden die bezwijkt voor een nederlaag in een 6-4, 2-6, 6-2 score op Manolo Santana Court in La Caja Magica.

De twee bevonden zich zelfs in hun reeks met de eerste veldslag op gravel in het spel voor het zevende hoofdstuk van hun geschiedenis. Beiden kwamen op tijd aan de oppervlakte om dit seizoen veel succes te hebben. Beiden zorgden gemakkelijk voor hun wedstrijden in de openingsronde om deze zeer interessante confrontatie te maken.

In het eerste paar games vochten ze om de controle met Azarenka, waarbij ze de crosscourt-returns gebruikten om te proberen vooruit te komen tegen Stephens. Ze slaagde erin de service vast te houden en gebruikte dezelfde tactiek om bij de pauze een schot te verliezen. Als reactie daarop zette de Amerikaanse haar aanval in een nieuwe versnelling en scoorde een opslag om lief te hebben in de derde. Azarenka kon zich er niet toe brengen haar tegenstander te evenaren, ondanks dat ze slechts drie games had gespeeld.

Het zou een belangrijke factor in de set worden, aangezien Stephens betere verdedigingspunten liet zien tegen de Wit-Russische. Ze bleef leiden tot de negende voordat ze een pauze kreeg die haar de set opleverde op een full court press van 0-40 naar beneden om te winnen in 43 minuten. De algehele service van Stephen betaalde goed voor een gemiddelde van 70 procent en won meer dan driekwart van de punten.

Ze opende de tweede met nog eens 40-0 die ze nog wist vast te houden tegen Azarenka die last leek te hebben van haar rechterschouder uit Stuttgart. De 29-jarige hield stand in de tweede, maar bleef achter op haar niveau van kracht. Een sleutelpauze in de derde veranderde dat allemaal toen ze iets diep in zichzelf vond om de eerste pauze te bereiken. Het toevoegen van een hold in de vierde gaf Azarenka de voorsprong die ze wilde en al snel jaagde ze op de dubbele break in de vijfde.

hoe teken je een tennisbal

Stephens dwong dingen om te deuceren terwijl hij aan het serveren was, waardoor Azarenka door twee pauzes onder druk werd gezet om een ​​terugkeer van de Wit-Russische wijd te zien vallen om het spel te beslissen. Een poging om de stand gelijk te trekken mislukte toen de 29-jarige de terugkerende forehand van Stephens aanviel om een ​​grotere voorsprong te behalen. Twee dubbele fouten voor de Amerikaan in de zevende hand zorgden voor een nieuwe break voor de voormalige nummer één van de wereld die dichterbij kwam en een beslisser dwong met de service in de hand om het te doen. Ze kwam opnieuw achter met Stephens op zoek naar een kans op een break, maar onderbrak haar om deuce te forceren. De Wit-Russische pakte de twee punten die nodig waren om de set op haar naam te schrijven en na 46 minuten een derde set af te dwingen.

In slechts hun tweede volledige wedstrijd was elk punt belangrijk en voor Stephens was het belangrijk om de openingswedstrijd te houden, waarbij Azarenka in haar nek ademde. De twee vochten gelijkmatig door vier tot een greep voor Stephens haar de voorsprong gaf die ze nooit meer liet gaan. De Amerikaan consolideerde de nieuwe voorsprong met een voorsprong om Azarenka te breken en het gat te dichten. Een andere hold om te linken met de vorige wedstrijd bezorgde Stephens een 5-2 run met de Wit-Russische service om erin te blijven.

Fouten brachten de 29-jarige tot onderwerping en gaven Stephens een matchpunt, maar werd gered op een lange bal om deuce te forceren in de achtste game. Een belangrijke aas gaf Azarenka een kans om de wedstrijd voort te zetten, maar een achtste dubbele fout zette haar twee stappen terug. Een andere stuurde de Wit-Russische over de rand waar haar derde poging de wedstrijd gemakkelijk weggooide voor Stephens om na twee uur en zes minuten te winnen.